menu

Na regen komt zonneschijn

Na regen…

Bij iedereen die belegt is dit bekend: Koersen van aandelen en obligaties, maar ook van goud, zilver, bitcoins en grondstoffen, gaan niet altijd alleen maar omhoog. Dat geldt ook voor de waarde van je eigen huis. Bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel.

Elk jaar gebeurt er wel iets waardoor de koersen een tijdje in een ‘dip’ zitten. Schrik daar niet van! Dat is ook niet nieuw, want dat gaat al sinds honderden jaren zo!

Laat je er zeker niet van weerhouden om iedere maand te blijven storten, als dat jouw ‘normale’ manier van beleggen is. Ook bij beleggen heeft ieder nadeel een voordeel: je koopt goedkoop bij in een dalende markt. Zodra de koersen weer herstellen, is dat je eerste winst.
Kortom, om meer te snappen van de financiële markten, hoef je alleen maar naar buiten te kijken:
...na regen komt altijd weer zonneschijn!

Wil je binnen of buiten overleggen over beleggen, neem dan gerust contact met mij op.

De 'R' zit weer in de maand. De 'R' van beleggen

De ‘R’ van beleggen zit weer in de maand…

Kijk jij de hele dag naar RTL-Z?

Er zijn mensen die zich afvragen waarom ze zouden gaan beleggen. Je loopt immers allemaal risico’s en je kunt al je geld kwijtraken. En je moet iedere dag alle koersen volgen, de hele dag naar RTL-Z kijken en alles bijhouden op het internet. Gekkenwerk dus….en daarom begin je er niet aan. Iedereen die op zo’n manier tegen beleggen aankijkt, die begrijp ik. Want als je denkt dat je dat allemaal moet doen als je belegt, tja, dan is er geen beginnen aan. Daar heb je allemaal geen zin in en geen tijd voor. Dan kun je beter gewoon gaan sparen.

Ben jij bang voor faillissementen?

Weet je wat nou zo mooi is? De risico’s bij beleggen kun je makkelijk beperken, door te zorgen voor een goede risicospreiding. Door te beleggen in aandelen van meer dan 10.000 verschillende bedrijven, in alle denkbare sectoren en verspreid over de hele wereld. Grote, middelgrote en kleine bedrijven. Zouden die allemaal tegelijkertijd failliet kunnen gaan? Nee natuurlijk niet. En daarom kun je, door zo te beleggen, nooit al je geld kwijtraken. Bovendien beleg je niet alleen in die 10.000 aandelen. Je belegt ook in obligaties en andere beleggingscategorieën. Bijvoorbeeld grondstoffen of onroerend goed.

Weet jij wat je huis vandaag meer of minder waard is dan gister?

Je hóeft niet iedere dag de koersen bij te houden, naar RTL-Z te kijken en op het internet alles te volgen. Waarom niet? Omdat je je beleggingen kunt uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Een professionele partij, die alles voor jou in de gaten houdt en jouw beleggingen aanpast als het nodig is. Daar hóef je zelf helemaal geen tijd aan te besteden. En waarom zou je de hele dag naar aandelenkoersen kijken? De beroemdste belegger van onze tijd, Warren Buffet, heeft ooit de opmerking gemaakt dat je toch ook niet iedere dag kijkt wat je huis waard is? Waarom zou je dat dan met je beleggingen wel doen? Je hebt vast wel wat beters te doen.

Wil je alleen gezond de winter door….of kijk je ook naar de toekomst?

De ‘R’ zit weer in de maand. We nemen extra vitamines om de winter gezond door te komen. Maar we zorgen ook voor onze financiële toekomst. Door te gaan beleggen op een makkelijke manier. Door iedere maand bij te storten in je portefeuille. In tegenstelling tot de extra vitamines in de winter, zou ik ook gewoon blijven beleggen als de ‘R’ straks niet meer in de maand zit. Want beleggen doe je -als je verstandig bent - altijd. Iedere maand, ieder jaar. En beleggen doe je niet bij een leek…maar bij Oudebeek!

Kijk jij naar de nabije toekomst of verder vooruit?

Wil je tóch niet beleggen maar liever blijven sparen? Ook goed natuurlijk. Maar niet huilen als je straks je financiële doelen niet hebt behaald en je niet voor financiële rust hebt gezorgd. Want op de lange termijn levert beleggen toch echt meer op dan sparen. Sparen doe je dus alleen voor korte termijn doelen en beleggen is interessant voor je langere termijn doelen.

Ik kan je daarbij helpen! Wil je weten hoe? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op! Als ik de telefoon niet snel genoeg opneem, zit ik een appeltje te schillen, maar dan bel ik je daarna extra energiek terug!

Laten jullie hier onder weten wat jullie liever doen? Sparen of beleggen?

De speld of de hooiberg?

Veel mensen die zelf beleggen zijn vaak op zoek naar de speld in de hooiberg. Maar wees nou eerlijk: hoe groot is de kans dat je die speld vindt?

Is het dan niet veel slimmer om in de hele hooiberg te beleggen? Daar zit die speld dan ook tussen, maar nog heel veel andere spelden, waarvan je het bestaan nog niet eens wist. Ik breng u onder bij een vermogensbeheerder die in vele duizenden aandelen belegt en in andere beleggingscategorieën. Goed voor uw risicospreiding!

Wilt u nou ook in de hele hooiberg beleggen? En op die manier een mooi vermogen opbouwen? Neem dan contact met mij op en ik leg u er alles over uit.

oudebeek beleggen vignet

Meer weten?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.